otrdiena, 2011. gada 23. augusts

STOP!zīme

Ar bērniem ieeja aizliegta!
Viesnīcas, restorāni un lidsabiedrības ir nopietni uztvēruši sūdzības par kliedzošiem mazuļiem un, izdabājot saviem klientiem, šo problēmu mēģina risināt ar stop zīmi. «Piedod, mazais, tev šodien neveicas – šeit paēst varēs tikai tavs lielais brālis,» tā par aizliegumu ienākt restorānā ar bērniem smejas kāda blogere. Tomēr, smejieties vai raudiet, ir uzņēmēji, kas nevēlas pakļaut savus klientus riskam, ka viņu atpūtu sabojās kāds trokšņojošs mazulis. «Ar bērniem ieeja aizliegta» kustība, šķiet, kļūst arvien plašāka, aizliedzot vai ierobežojot bērnu atrašanos restorānos, viesnīcās, lidaparātos, kinoteātros un citās sabiedriskās vietās. Šī pretrunīgā tendence ne tikai piesaista sabiedrības uzmanību un izraisa diskusijas, bet arī aug tās atbalstītāju loks, turklāt ne tikai bezbērnu indivīdu, bet arī dažu vecāku vidū. Kas vēl interesantāk – uzņēmumu īpašnieki atzīst, ka līdz ar jauno noteikumu pieņemšanu bizness plaukst un zeļ, savukārt eksperti runā par jaunas patērētāju grupas rašanos.

Ja godīgi, tad nezinu, kāpēc mani tik ļoti "paķēra" šis raksts šodienas LD Biznesa žurnālā. Bet fakts tāds, ka man tas liekas totāls absurds. Nu neteikšu jau, ka mani iepriecina raudoši bērni lidmašīnās, bet šis tā kā būtu par traku - aizliegt apmeklēt kādu vietu kopā ar visu ģimeni tikai tāpēc, ka pastāv iespēja, ka mazais sāks niķoties.

Prieks vismaz par Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektores Santas Graikstes teikto, ka: "Latvijā noteikti šādu vietu nav, jo vēlamies pozicionēties kā ģimenēm ar bērniem draudzīga valsts".

Kad gan bērni kļuva par ko līdzvērtīgu cigarešu dūmiem? Vainojiet pie tā kaudzi bezbērnu pieaugušo, kam ir gana lieli naudas līdzekļi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru